fbpx
A CoruñaDe baresGastronomíaNovasPatricia Dopazo

Cos ollos (e o padal) postos nas festas do Nadal

Por Patricia Dopazo de Gente que cuenta

Un dos reservados do restaurante Cantón 23. Foto: Carlota Fariña

En moi pouco tempo xa chega o Nadal. Tempo cheo de sentimentos: amor, amizade, alegría, tristeza... Creo que case todos facemos balance do ano que se foi e pensamos no ano que vén. Establecemos obxectivos, novos propósitos, plans, soños e esperanzas para cumprir. Tamén lembramos, lévanos ao que fomos e ao que somos. Nova xente coa que compartir e xente que xa non está por calquera circunstancia. Tempo cheo de maxia e tradición.

Cada comarca presenta a súa tradición, pero tamén o fai cada familia, fogar ou persoa. Comida, agasallos, cantos de nadal ou panxoliñas etc. Os meus Nadais de pequena foron coa familia, na casa da miña tía avoa Rosi. Era cociñeira de profesión e o menú destas datas adoitaba estar baixo a súa responsabilidade. Non había unha preparación fixa, cada ano variaba. O que non faltaba eran as vieiras ao forno. Lémbroo ben pola gracia que nos facía chorar  por pelar tanta cebola para a súa preparación. Recordo un ano que a miña tía levaba unhas gafas de mergullo, outro ano unha cebola na cabeza... unha infinidade de situacións para reducir o choro molesto.

A miña tarefa era preparar as sobremesas. Colocar nas bandexas os turróns, mazapáns, polvoróns... segundo a miña libre imaxinación. A verdade é que me encantaba e creo que aí naceu a miña creatividade, para a que despois se converteu nunha das miñas paixóns profesionais á que dediquei anos da miña carreira: o merchandising e o escaparatismo.

Sexa cal sexa o xeito, o modo, o lugar, as persoas... para min a importancia reside en darlle a resposta adecuada ao teu corazón. Onde ou con quen te sintas completo e feliz, así de sinxelo.

O noso ritmo de vida actual é tremendamente acelerado. Présas, estrés, ganas de facer moito, horarios de traballo, tarefas, ganas de brindar con todos os que forman parte do noso círculo... Ás veces é complicado cumprir con todo, pero a oferta gastronómica axúdanos moito porque son moitos os restaurantes e establecementos que deseñan unha oferta estas datas, facéndoos perfectos para as nosas necesidades e desexos.

Nesta reportaxe suxerímosvos dúas estupendas propostas de dous grandes equipos da nosa cidade: Cantón 23 e Samaná Coruña.

Cantón 23: “Ofrecemos un menú con preparacións caseiras dándolle o noso toque único”

Jordi e Gonzalo, nun dos espectaculares espazos do restaurante Cantón 23. Foto: Iván Barreiro

En pleno corazón da Coruña, no Cantón Pequeno, atópase o Cantón 23, un espazo único, con moita personalidade para gozar da súa ampla oferta gastronómica. Falamos co seu encargado, Jordi García de Alcaraz, e o seu xefe de cociña, Gonzalo Fernández Echeverría.

Facédenos unha pequena introdución sobre Cantón 23 e da súa proposta de oferta.

Cantón 23 abre as súas portas dous meses antes da pandemia. Respectando a galería orixinal do edificio de 1885, ao entrar no local descobres diferentes espazos con vida propia grazas ás plantas e á luz natural da terraza interior. A decoración é unha combinación de réplicas dos mobles da antiga tenda de comestibles de Aniceto con mobles de nova creación de liñas nórdicas. As súas vitrinas, espellos envellecidos, a pedra das paredes, a madeira de castiñeiro... Traballamos coa decoradora Nena Home coa intención de que todo transmita ambiente cálido para gozar.

Ofrecemos un menú con preparacións caseiras dándolle o noso toque único. Xogando sempre ao que nos ofrece a tempada. Como diría a miña avoa: comida de calidade ben cociñada.

Cal é a  diferencia con outras ofertas gastronómicas da Coruña?

O que nos diferencia é o arroz que elaboramos en Cantón, que unido ao deseño e a decoración do restaurante fai unha combinación perfecta.

Ademais, temos a posibilidade de percorrer o restaurante e coordinar eventos de ata 120 persoas. Hoxe en día temos moitas solicitudes. Tamén dispoñemos dunha sala privada no primeiro andar dominada por dúas galerías con vistas aos xardíns con capacidade para 16 persoas sentadas na nosa mesa imperial ou ata 25 para un cóctel de pé.

Faládenos da carta.

Na carta podes atopar de todo, dende o clásico rexistro de ensalada, salpicón de rape e gambas ata eclairs de millo recheos de foie cremoso e mazá aceda. Esta é unha das últimas incorporacións ao novo menú.

Ademais dos clásicos arroces como ‘Señorito’, arroz negro e arroz boletus, solombo de tenreira e mousse de foie.

Non falta a nosa oblea de cheesecake con Nutela, a sobremesa estrela da casa.

Ademais, ampliamos a carta de viños con novas referencias ata un total de 75 e elaboramos novos menús acordados. Temos tres con entrantes, prato principal e sobremesa (os clásicos).

Unha das que máis vendemos é a carta de cócteles, que conta cunha ampla proposta de aperitivos e dúas tapas para rematar, sempre para grupos de 20 a 120 persoas.

Cales son as vantaxes de reservar un evento no Cantón 23?

Temos moita demanda nos eventos por varios motivos. O primeiro porque está no corazón da cidade. En segundo lugar polas dimensións que temos. En terceiro lugar, a oferta que ofrecemos e o gran abano de posibilidades de engadir extras aos menús, como showcooking de marisco, cortador de xamón, DJ...

Fixémoslle un pequeno lavado de cara ao restaurante, comida á carta, bebidas e menús. Esforzámonos por manter a calidade do produto e do servizo a diario, o obxectivo é mantelo pero ir aínda máis alá.

Toda a oferta pode consultarse na nosa páxina web canton23.com Tamén adoitamos subir recomendacións ás nosas redes sociais @canton23coruna

O arroz do Señorito con rape e gambas de Cantón 23. Foto: Iván Barreiro

Samaná Coruña: “Non inventamos os petiscos, pero si inventamos a zona do Petisco”

Adrián e Ainhoa -primeiros pola esquerda- con parte do equipo de Samaná Coruña. Foto: Iván Barreiro

Situado en rúa Rosalía de Castro 9, Samaná Coruña ofrécenos un concepto gastronómico que mestura exotismo e elegancia con produto fresco e de calidade. Recíbennos no local o seu xefe de administración Adrián Pan e a súa xefa de persoal Ainhoa Sarria.

Facédenos unha breve introdución sobre Samaná e a súa oferta.

Samaná Coruña é un restaurante pero tamén unha cafetería, un bar e un lugar para pasalo ben. Abriu as súas portas o 4 de setembro de 2017. É un paraíso tropical no corazón da Coruña, xa que o seu nome provén dunha baía chamada Samaná, na Illa da Hispaniola, situada na República Dominicana. O lugar destaca polas súas praias de area branca, as súas incribles paisaxes, a súa gastronomía, cultura e historia. De aí o ambiente e a decoración do lugar. O logotipo da empresa tamén está relacionado con Samaná, xa que é unha zona onde hai un gran número de tartarugas mariñas.

Aquí ofrecemos un servizo de restaurante, con horario de 12:00 a 00:30 todos os días, excepto venres e sábados, nos que o horario de peche se amplía ata a 01:30.

Temos dende cafés, cervexas, viños, cócteles, ata un menú de aperitivos (chamado PETISCO) ou un servizo máis formal, na parte do restaurante.

O noso menú de petisco pódese degustar todos os días a partir das 12:00 horas.

Que vos diferencia das outras ofertas gastronómicas da Coruña?

O noso establecemento destaca por ofrecer unha gran variedade de carnes e peixes á prancha, polos nosos arroces e pola selección de produtos locais e de tempada.

Un ambiente moderno, elegante e exótico, xunto cunha proposta gastronómica que combina creatividade e calidade en todos os pratos, fan de Samaná unha experiencia única.

Non inventamos os petiscos, pero si inventamos a zona do Petisco. Samaná Coruña tivo a idea, e agora algúns competidores apropiáronse da palabra “petiscos” para referirse ás súas tapas á hora do vermú e a media tarde. Pero os nosos petiscos son creacións propias, que van rotando, mellorando e cambiando co paso do tempo, adaptándose ao público.

Ademais, estes petiscos van acompañados de charla de viño. Viños a copa que cambiamos cada certo tempo, dependendo dos sabores e épocas do ano. Na nosa gran pantalla -nunha das paredes do local- os nosos petiscos rotan coa charla sobre os viños do momento.

Faládenos da  carta.

Queremos que Samaná se libere dese cartel de “lugar para eventos especiais”, “lugar caro”… Temos menús que, dentro dunha calidade e forma de facer, son accesibles e adaptámonos, na medida do posible, ao peto de cada un.  A nosa primeira premisa é a calidade.

Somos especialistas en carnes e peixes á prancha, arroces e a nosa carta de petiscos e cócteles ofrece unha gran variedade de opcións para todos os gustos. O noso brioche de rabo de vaca, a nosa ensalada de bacallau, o noso magret de pato, o noso risoto falso, a nosa torrada francesa con xeado... son lendarios do noso establecemento.

Temos unha importante selección de viños. Á entrada do local dálle a benvida unha gran adega chea de referencias.

En canto aos menús de grupos que preparamos para as datas de Nadal, están pendurados na nosa web samanacoruna.com e nas redes sociais (@samana_coruna).

Aínda estamos ultimando o menú de fin de ano, pero xa temos moitas reservas confirmadas. Samaná nunca defrauda!

Cales son as vantaxes de reservar un evento en Samaná Coruña?

A nosa localización, ambiente, decoración e profesionalidade. En Samaná sabemos que todas as ocasións son únicas. Cada persoa, cada grupo, ten a súa propia maxia. Saber ler necesidades e desexos, esa é a clave para construír un evento inesquecible.

A zona de eventos de Samaná é o lugar perfecto para celebrar momentos especiais, desde reunións corporativas ata festas privadas e celebracións familiares. Ofrecemos unha variedade de menús deseñados especialmente para grupos, pero tamén cremos na flexibilidade e na personalización.  Entendemos que cada evento é único e que as necesidades dos nosos clientes varían. É por iso que estamos orgullosos de adaptarnos aos seus desexos e requisitos específicos.  Se tes un menú ou unha petición especial, o noso equipo estará encantado de traballar contigo para deseñar un evento xenuíno e orixinal: desde a elección de pratos ata a selección de viños e a decoración.

Os petiscos de Samaná ‘Bocado de anchoa, queixo San Simón e tomate’, ‘Croquetas caseiras melosas de xamón’ e ‘Brioche de rabo de vaca con maionesa picante, champiñón e rúcula’. Foto: Iván Barreiro

Pratos de Samaná: ‘Ensalada de tomate azul con ventrecha de bacallau e ceboliña’ ‘Torrija ao forno con tofu e xeado caseiro de café’ e ‘Magret de pato con milfollas de pataca e salsa de laranxa’. Foto: Iván Barreiro

 

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.