Lucía Freitas: “Este é o momento de sentirnos orgullosísimos do que somos, da nosa calidade galega”
![](https://revistapincha.gal/wp-content/uploads/2020/08/©-Meroafonso_012_web.jpg)
Di Lucía Freitas que este é o momento no que máis orgullosos debemos sentirnos do que somos, da nosa calidade galega. Unha aposta pola nosa terra, polo produto local, de proximidade, que leva case tatuada na pel e coa que iniciou no 2009 o seu primeiro restaurante en Compostela: A Tafona , hoxe cunha Estrela Michelin e selo de Galicia Calidade. "Todo o que sirvo sempre ten que ser o mellor e para min o mellor é o produto de cercanía, de tempada, de quilómetro cero. Teño a grande sorte de estar a vinte metros da Praza de Abastos. É cruzar unha rúa e aí está todo ese produto. Eu non sabería cociñar doutro xeito", afirma.
![](https://revistapincha.gal/wp-content/uploads/2020/08/©-Ovidio_2149_web.jpg)
![](https://revistapincha.gal/wp-content/uploads/2020/08/©-Roi-Martínez_001_web.jpg)
![](https://revistapincha.gal/wp-content/uploads/2020/08/©-Artesanía-de-Galicia_007_web.jpg)
![](https://revistapincha.gal/wp-content/uploads/2020/08/20200625202723__MG_9148_web.jpg)
Do seu amor polo noso fálanos na seguinte entrega das 'Preguntas con Calidade' de Pincha, ademais das moitas ideas que xurdiron durante o confinamento: o pop-up delivey da súa barra gastronómica Lume, o menú sinerxias co que apoia aos seus provedores e o seu novo proxecto de xeados 'Baixo Zero'.