La Revelía 2021 e El Zarzal 2022, dous godellos de Bodegas Emilio Moro que tes que probar
O Zarzal 2022 é un godello que, cando o probas, te atrapa. Fresco, cunha acidez equilibrada, é un viño con vocación varietal, que respecta a identidade da variedade, pero que non renuncia á frescura.
En canto aos aromas, aprécianse os matices de froita branca madura e froita de óso, que harmoniza coa mineralidade e os aromas melosos en nariz grazas á súa crianza sobre borras en fudres de carballo francés.
Análise de cata
Na fase visual atopámonos cun viño amarelo palloso moi pálido. En nariz combínase o carácter da anada 2022 coa personalidade da variedade, ofrecendo un viño eminentemente froiteiro cun plus de intensidade e de riqueza. Na copa evoluciona cara a notas elegantes de casca de cítricos e mineralizado. En boca é equilibrado, con volume medio e boa untuosidade. De paso fácil e fresco.
FICHA TÉCNICA
Localización: O Bierzo
Variedade: 100% Godello
Crianza: Fudre de carballo francés
A Revelía 2021 é o viño máis sutil, suxestivo e complexo da gama de brancos da adega do Bierzo, que representa a máis pura expresión da variedade godello, cunha crianza sobre borras en barrica que achega corpo e untuosidade.
Un viño que en copa gaña en intensidade e complexidade, desenvolvendo notas de flores brancas e froitos secos, onde a mineralidade aparece de fondo achegando singularidade e personalidade ao conxunto.
Análise de cata
De cor amarela pallosa pálida. En nariz é limpo e intenso. Trátase dun viño moi representativo da variedade cando se cultiva en zonas frescas. O aroma caracterízase por unha marcada presenza de froitas brancas de óso de gran personalidade, notas de flores brancas e matices cítricos veñen complementar o panel aromático presentando un viño complexo e de gran elegancia. Debido ao traballo con borras e á acidez natural da variedade, en boca destaca o seu gran equilibrio entre a redondez e a verticalidade, cun posgusto longo e persistente.
FICHA TÉCNICA
Localización: O Bierzo
Variedade: 100 % Godello
Crianza: Barrica de carballo francés

Sobre Bodegas Emilio Moro
A historia de Bodegas Emilio Mouro remóntase a tres xeracións: o avó da terceira xeración, Emilio Mouro, naceu no ano 1891 e o seu fillo Emilio Mouro no 1932, ambos nunha contorna vitivinícola rodeados de viñedo, creceron pisando uva no seu pobo natal de Pesquera de Duero, na provincia de Valladolid, e forxaron a súa paixón con esforzo anada tras anada. Emilio Mouro inculcou ao seu fillo todo o amor polo viño, e este á súa vez transmitiuno á terceira xeración, quen dirixe actualmente a adega.
A adega ribeirega sempre considerou a Galicia como un mercado moi importante no que ao recibimento dos seus viños se refire. “Para Bodegas Emilio Moro, un territorio como o galego, marcado pola cultura, a natureza e o patrimonio que lle dá forma é prioritario. O vínculo que Galicia ten coa terra e todo o que pasa ao seu redor fai que nos sintamos altamente identificados con eles e por isto mesmo temos que estar presentes. Ademais, esa potencia e a variedade gastronómica que ten Galicia é única e unido á súa forza dentro do mercado fai que en Bodegas Emilio Moro teñamos como obxectivo seguir crecendo nel”, sostén o seu presidente, Javier Moro.