A CoruñaCompostelaCulturaGastronomíaNovas

Directos únicos, espazos exquisitos e os mellores bocados, no ciclo Momentos Alhambra Acustiquísimos

Os chefs Cristiam Saldarriaga (Niño Corvo), Luis Veira (Árbore da Veira), Fernando Rodríguez (O Secadeiro) e Rafa Centeno (Vértigo) súmanse ao cartel de Momentos Alhambra Acustiquísimos este 2024 para preparar os persoais aperitivos que se degustarán en cada un dos concertos en vivo. Así, o ciclo de concertos íntimos en espazos singulares organizado por Art Music co patrocinio de Cervezas Alhambra incorpora a gastronomía ás súas experiencias musicais por segundo ano consecutivo da man da cervexeira; en liña co seu compromiso de apoiar todas aquelas experiencias únicas que convidan a gozar sen présa dedicando a cada cousa o tempo que merece.

Momentos Alhambra Acustiquísimos regresa este outono a Galicia para celebrar a súa sétima edición cun cartel que reúne a algunhas das figuras con máis carisma da escena musical española actual: Carlos Sadness (o sábado 16 de novembro, ás 21.30h, no Hall do Teatro Afundación, con tapas de autor de chef Cristiam Saldarriaga); María José Llergo (o venres 22 de novembro, ás 21.30h, no Salón Atlántico de Árbore da Veira, na Coruña, con tapas de autor do chef Luis Veira); Muchachito Bombo Inferno (o sábado 23 de novembro, ás 21.30h, no Patio de Cristal de San Francisco Hotel Monumento de Compostela, con tapas de autor de Fernando Rodríguez); e Marwán (o sábado 30 de novembro, ás 21.30h, no Círculo das Artes de Lugo, con tapas de autor de Rafa Centeno). As entradas para todos os directos de Momentos Alhambra Acustiquísimos 2024 están xa esgotadas.

Do 16 ao 30 de novembro, Momentos Alhambra Acustiquísimos volve, un ano máis, con directos irrepetibles en catro grandes cidades galegas, Vigo, A Coruña, Santiago de Compostela e Lugo, consolidándose como unha das citas imprescindibles da nova tempada, na que primarán a calidade sonora e a experiencia próxima, e que suma, tamén, a gastronomía con exquisitos bocados.

Sobre os chefs Alhambra

Cristiam Saldarriaga do Restaurante Niño Corvo: Chef de orixe peruana, o segundo de abordo en Niño Corvo. Sempre atento e cun sorriso na cara, Cristiam é, claramente, “un chef sen vergoña!”.

Luis Veira do Restaurante Árbore da Veira: O talento de Luis Veira (A Coruña, 1978) creceu entre fogóns con Estrela Michelin, pero a súa paixón pola cociña forxárona a medias os guisos da súa tía avoa, a madriña, e as caldeiradas do seu avó. Tras unha longa aprendizaxe en cociñas de España e Francia xunto a grandes referentes gastronómicos, Luis Veira regresa á cidade da Coruña para sentar as bases da súa cociña e das súas receitas, conseguindo unha Estrela Michelin en 2010. A súa inquietude, a súa paixón pola innovación e a súa continua experimentación lévanlle ao seu último proxecto, Árbore da Veira, que abriu en outubro de 2012 e co que, en tan só o seu primeiro ano de vida, logrou obter a súa actual Estrela Michelin.

Fernando Rodríguez do Restaurante O Secadeiro: Empezou a súa carreira nos fogóns na súa terra natal, Cee, traballando en distintos restaurantes da zona, en Cee, Corcubión e Finisterre. Tras pasar por distintos hoteis de Barcelona, regresa a Galicia, onde traballará nas cociñas do Hotel Meliá María Pita, do Restaurante Alborada (cunha Estrela Michelin), do Restaurante A Estación (cunha Estrela Michelin) e do Restaurante Bido. En 2023 abre O Secadeiro, o seu proxecto persoal, coa súa parella e xefa de sala Eva Guzmán.

Rafa Centeno do Restaurante Vértigo: Nacido en Lugo, Rafa Centeno é propietario dos restaurantes Maruja Limón, en Vigo, que posúe unha Estrela Michelin desde 2010 e dous Soles Repsol; Centeno, restaurante de cociña saudable, tamén en Vigo; e Vértigo, o seu último proxecto gastronómico, situado en Doade (Lugo). Ao ser autodidacta e non traballar en ningún outro restaurante máis que nos seus propios, Rafa ten unha maneira moi persoal de entender a gastronomía da súa terra, o que, sen dúbida, marca o seu estilo intuitivo, espontáneo e fresco, baseado nos sabores do recordo e da súa infancia.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.