fbpx
CompostelaNovas

O mellor da nosa cociña e chefs de renome internacional reuníronse en Compostela antes do Showrocking do festival PortAmérica

Jorge Gago, de A Maceta, preparando os seus petiscos ao lado de Kike e Eloy, de A Horta do Obradoiro. 

Máis de 40 cociñeiros e cociñeiras de renome internacional como Anxo León, Sergi Arola, Joan Roca ou Oriol Castro reuníronse hoxe na Cidade da Cultura de Galicia durante o encontro internacional ‘Cociña+Conciencia’, promovido pola Xunta de Galicia coa colaboración do festival PortAmérica e comisariado por Pepe Solla.

O evento incluíu un xantar de exaltación con representantes das principais asociacións, denominacións de orixe e produtores da gastronomía galega, con 20 cociñeiros locais. Entre eles, Lucía Freitas, de A Tafona; Jorge Gago, de A Maceta; ou Kike Piñeiro e Eloy Cancela, de A Horta do Obradoiro.

‘Cociña+Conciencia’ é un encontro de reflexión sobre a cociña ética, a influencia dos cociñeiros sobre o benestar social e os retos de futuro da gastronomía e a restauración, que segue o ronsel doutros encontros como “Despesques”, a iniciativa de Anxo León (Restaurante Aponiente) e os “Diálogos de cociña” de Euro-toques, presididos por Andoni Luís Aduriz ( Mugaritz).

Pepe Solla foi o coordinador que fixo posible a visita a Galicia das primeiros espadas da cociña do noso país e tamén a representantes dalgunhas das cociñas máis relevantes de iberoamérica. Así, participaron, entre outros, Anxo León (Aponiente, Porto de Santa María), Joan Roca (O Celler de Can Roca, Xirona), Diego Guerrero ( DStage, Madrid), Aizpea Oihaneder ( Xarma, San Sebastián), Oriol Castro (Gozar, Barcelona) e representantes da cociña iberoamericana como Edgar Núñez (Sud 777, México), Christian Bravo (Bravo Bar restaurante, Perú), Fabián Delgado ou Nicolás López (Viláns en Bermudas, Colombia).

O encontro, que se desenvolveu en privado, quere crear un espazo de reflexión e diálogo ao redor de cuestións como a sustentabilidade e o cambio climático, a análise das tendencias no consumo e a conciencia social desde o ámbito de influencia da cociña. Foi ademais unha excepcional ocasión para presentar a gastronomía galega a estes prescritores. Con este obxectivo organizouse un xantar de degustación de produtos galegos no Xardín do Teatro da Cidade da Cultura para crear un espazo de diálogo cos representantes das principais asociacións e novos valores da cociña galega tradicional e de vangarda, coa participación de denominacións de orixe e indicacións xeográficas protexidas, así como de diferentes colectivos que exerceron de anfitrións en representación da excelencia do sector da alimentación, a restauración e o viño.

Como colofón á xornada, os participantes puideron descubrir o Showrocking do festival PortAmérica, colaborador de ‘Cociña+Conciencia’. O festival, que se celebrará na “carballeira” de Caldas de Reis (Pontevedra) os días 4, 5 e 6 de xullo, acollerá durante as súas 3 xornadas a fusión perfecta entre ritmo e cociña: o Showrocking Guía Repsol 2019, a cargo de 35 chefs internacionais con 42 Soles Guía Repsol e ampla representación galega que, comisionados por Pepe Solla, farán gozar aos asistentes con petiscos únicos creados especialmente para o Festival. E a prezos populares!