O chef Alhambra Rafa Centeno consegue a primeira Estrela Michelin de Lugo
O chef Alhambra Rafa Centeno conseguiu a primeira Estrela Michelin de Lugo grazas ao seu restaurante Vértigo, situado na Ribeira Sacra.
O proxecto Vértigo convértese así no único restaurante con Estrela Michelin da provincia de Lugo e o primeiro establecemento de adega de Galicia en obter este galardón. O restaurante vigués Maruja Limón, capitaneado por Centeno e Inés abril, revalida ademais a súa Estrela.
A gala MICHELIN 2026 na que se viron os chefs máis importantes de España, é unha cita obrigatoria no mundo da gastronomía na que se recoñecen os referentes gastronómicos coas cotizadas Estrelas MICHELIN. Un día ineludible para Cervezas Alhambra, pola súa paixón centenaria pola gastronomía. E é que se concibe como unha arte no que o tempo se converte nun ingrediente indispensable para dar vida a experiencias gastronómicas únicas.
Nesta edición un total de dez restaurantes de Cervezas Alhambra foron premiados con doce Estrelas MICHELIN, e cinco Estrelas Verdes pola súa excelencia culinaria e gastronomía sostible.
Unha noite chea de estrelas
Cervezas Alhambra conta cunha selección de chefs TOP aos que dá apoio e cos que comparte unha mesma filosofía: dar tempo ao tempo, respectar a orixe e traballar con mestría para ofrecer propostas que pagan a pena.
Este ano, os restaurantes que colaboran con Cervezas Alhambra volveron a brillar na guía MICHELIN, consolidando a súa posición entre os grandes nomes da cociña española. O chef Paco Morales mantén as tres Estrelas no seu restaurante Noor, un espazo que reinterpreta a tradición andalusí cunha visión contemporánea. Pola súa banda, Nacho Manzano revalida as tres Estrelas Michelin e a Estrela Verde en Casa Marcial, ademais de conservar a estrela en NM e a distinción verde en Narbasu, confirmando a súa aposta pola sustentabilidade e a excelencia. Tamén destaca Rafa Centeno, que mantén a estrela en Maruja Limón e sumou un novo recoñecemento para o seu proxecto máis recente, Vértigo, que recibe a súa primeira estrela nesta edición.
Ademais, esta edición suma dous novos recoñecementos: Pico Velasco, en Carasa, e Palodú, en Málaga, que reciben a súa primeira Estrela Michelin.
A gastronomía de Cervezas Alhambra
Nos últimos anos a gastronomía viviu unha revalorización, grazas á cociña de proximidade que se apoia nas tradicións, as raíces e os produtos locais, unha tendencia que hoxe se consolida como unha das máis notables. Precisamente esta filosofía compártese con Cervezas Alhambra porque para a marca a gastronomía xorde da mestría, o esforzo, a dedicación, o coñecemento e o respecto pola orixe.
Durante cen anos, Alhambra mantivo unha forma singular de entender a cociña, poñendo sempre o foco en tres piares: a Orixe, a Materia Prima e a Creación Contemporánea. Esta visión consolidouse ao longo dun século no que a marca traballou para desenvolver en profundidade o valor da gastronomía, cun ingrediente esencial: o tempo. Tempo para coñecer de onde nacen as ideas, para seleccionar os mellores ingredientes e para innovar cada día na maneira de facer as cousas.
Unha filosofía que se reflicte na cociña de Nacho Manzano en casa Marcial, así como no traballo de Paco Morales e Rafa Centeo. Neste centenario, Cervezas Alhambra reafirma o seu compromiso cunha gastronomía que se goza sen présa, igual que as súas cervexas, elaboradas con procesos artesanais e unha calidade excepcional.
