Os restaurantes Bib Gourmand, entre eles varios galegos, recolleron a súa distinción nun acto en Granada
Unha selección dos mellores representantes da gastronomía nacional reuniuse este luns no outeiro da Alhambra para gozar do acto de entrega dos Bib Gourmand 2025. Esta cerimonia da prestixiosa Guía Michelin reuniu no Auditorio Manuel de Falla de Granada a máis de 200 chefs de todo o país, co obxectivo de premiar a aqueles establecementos que ofrecen alta cociña a un prezo comedido.
Mahou San Miguel, patrocinador desta prestixiosa publicación e das súas galas, fixo posible que a cidade de orixe da súa marca Cervezas Alhambra, no ano do seu centenario, sexa a sede elixida, para albergar este importante evento gastronómico. En novembro de 2024, xa coñecemos os nomes dos novos restaurantes con Estrela Michelin, que ano tras ano acaparan todos os focos mediáticos, pero tamén os das 15 incorporacións á lista dos Bib Gourmand, os establecementos máis desexados e apreciados polos comensais de medio mundo no seu día a día e que se reuniron este luns en Granada.
Entre os 213 chefs nacionais seleccionados en 2025 pola Guía Michelin para recibir tan prezado galardón atópanse representantes de todo o país, que recibiron orgullosos este recoñecemento na cidade granadina. Taberna 5 Mares, na Coruña, e Enxebre, en Vigo, son dous dos restaurantes galegos recoñecidos con selos Bib Gourmand nesta edición, xunto cos composteláns A Horta d’Obradoiro, A Viaxe, Abastos 2.0, Anaco, Asador Gonzaba, Café de Altamira, Mar de Esteiro; e os coruñeses El de Alberto e Terreo Cocina Casual, que repiten nesta distinción. Na seguinte ligazón poderemos atopar a relación completa de restaurantes que representan este ano a esencia dos Bib Gourmand:
https://guide.michelin.com/é/é/selection/spain/restaurantes/bib-gourmand
Tras un acto que comezaba ás 11:30 horas, os máis de 200 chefs asistentes posaron nunha multitudinaria foto de familia portando a nova chaquetilla e mostrando a placa que lles acredita con esta distinción, podendo así presumir de ofrecer unha cociña excelente coa mellor relación calidade-prezo deste ano.
Ademais dos galardoados, ao acto asistiron Miguel Pereda, director de márketing e vendas de Guía Michelin en España e Portugal; Javier Vilar, Director de Marketing de Cervezas Alhambra; Dona Marifrán Carazo Villalonga, alcaldesa do Concello de Granada; Don Antonio Granados García, delegado de Goberno da Junta de Andalucía en Granada; Dona Marta Nievas, vicepresidenta II e deputada de Turismo e Patrimonio da Deputación Provincial de Granada, entre outras personalidades e institucións locais.
A alcaldesa de Granada, Marifrán Carazo, e o presidente da Deputación Provincial, Francisco Rodríguez, lembraron que, como mencionaron recentemente na Feira Internacional de Turismo de Madrid (FITUR) onde se presentou este evento gastronómico, citas como esta “van situar a Granada e a súa oferta gastronómica no foco da axenda gastronómica nacional e dos amantes da mellor gastronomía”. Pola súa banda, Javier Vilar, Director de Marketing de Cervezas Alhambra, comentaba que “é importante mencionar a todos os hostaleiros que nos acompañan, porque desde Cervezas Alhambra levamos 100 anos traballando man a man con eles para transmitir a nosa filosofía Sen Présa en cada mesa e cada prato, e alégranos ver que existen galas como Bib Gourmand que poñen en valor a súa dedicación, esforzo e respecto pola orixe” ademais de facer referencia a celebración do acto en Selecta “contar cun evento gastronómico de tal magnitude na cidade de orixe de Alhambra é un verdadeiro orgullo e estamos felices de celebrar o noso centenario con momentos como o que hoxe vivimos”.
Orixe dos Bib Gourmand
A categoría Bib Gourmand, que recibe o seu nome de Bibendum, o boneco Michelin, estreouse na Guía MICHELIN no ano 1997 e, desde entón, encárgase de destacar aqueles restaurantes que serven unha cociña de calidade a prezos contidos. Desta forma, como explican representantes da guía, cando un cliente visite calquera dos restaurantes que luzan este distintivo saberá que é “sinónimo dun establecemento ao que os apaixonados pola gastronomía gústalles visitar con frecuencia para gozar da súa cociña. A placa é un símbolo tanxible que identifica e dá visibilidade aos restaurantes a pé de rúa, e que recoñece unha cociña de calidade da man dun chef e incentiva a actividade destes negocios como dinamizadores económicos e turísticos”.
O símbolo do clásico Bibendum relaméndose é o distintivo desta serie de restaurantes caracterizados por unha cociña recoñecible, sinxela e fácil de gozar, nos que comer rico e saboroso a un prezo alcanzable.
Cervexas Alhambra e a gastronomía
Nada que pague a pena faise rápido. Por iso, para Cervezas Alhambra o principal ingrediente á hora de abordar a cociña é o tempo. Tempo para coñecer de onde xorden as ideas de cada creación, para preocuparse por escoller os mellores ingredientes e para innovar cada día na maneira de facer as cousas.
Porque unha creación non se empeza cando se cociña, senón moito antes. A filosofía de Cervezas Alhambra entende que, detrás de cada momento gastronómico, sempre existe unha historia que vai desde a concepción da idea ata a execución. Por iso, as iniciativas ligadas á gastronomía nas que participa a marca granadina enmárcanse dentro do proxecto ‘Saborea Sen Présa’, que pretende poñen en valor todos eses procesos creativos que prestan atención aos ingredientes, os procesos, as técnicas, a materia prima e a orixe, dando lugar a unha experiencia inigualable que se goza cos cinco sentidos.