Bertones Recheos de Manitas de Porco, ou Uñas de San Lázaro, un clásico renovado

Por Vicky Morales de Taller de Azúcar

Ingredientes:

4 uñas de porco,

2 chourizos,

4 patacas grandes,

2 follas de bertones ou repolo por comensal,

Sal a gusto

Preparación:

Pide ao teu carniceiro que che corte as manitas pola metade ao longo, son máis fáciles de cocer e desosar.

Cóceas nunha cazola cubertas de auga ata que estean tenras ou na pota a rápida uns 8-10 minutos. Engade sal só se é necesario.

Cando estean listas, retira e espera a que estean mornas, entón desosa meticulosamente, as uñas teñen uns ósos moi pequenos. Reserva.

Coce as follas de verdura uns minutos, con 2 ou 3 será suficiente, só é necesario un escaldado para que queden tenras pero non se desfagan, escorre con coidado de non rompelas e reserva.

Nese mesma auga coce as patacas e os chourizos.

Esmaga as patacas cun garfo, e engade un pouco de sal. Reserva.

Quita a pel aos chourizos e corta en anacos.

Para montar o prato: coloca unha folla de bertón ben aberta sobre un prato, dispón por enriba media uña desosada, e 1/4 de chourizo cortado en anacos.

Envolve con coidado, coma se fose un paquete, sen que salga o recheo. Se se arrefriou moito, coloca as follas recheas nunha vaporera durante un par de minutos para que volvan coller calor.

Sirve sobre un pouco de pataca cocida.